Verhalen over leven
  mijn tuin in de zomer 

 

We hebben zoveel lieve, bijzondere, hartverwarmende reacties ontvangen op Gaby's overlijden, maar ook juist op haar leven en overleven, dat we een aantal daarvan graag met u willen delen. Mocht er iemand zijn die bezwaar heeft tegen publicatie van een eigen quote dan horen we dit graag en verwijderen de tekst direct. Maar we hopen natuurlijk dat iedereen het juist fijn vindt, dat is ons uitgangspunt.

 

Hannah
 

Lieve familie van Gaby, jullie kennen mij niet, maar ik wil jullie mijn steun betuigen, hoe ver we ook van elkaar verwijderd zijn, Gaby heeft mijn hart geraakt en zal daar altijd een plekje hebben.

 

Bianca
 

Leef intens met je mee en wens dat je gelukkig bent. Ben blij dat je zo'n mooie tijd en zo'n actieve tijd de laatste 2 jaar, nog hebt kunnen meemaken. Wens jouw gezin 't allerbeste toe. Ze hebben 'n geweldige moeder! Dit zal altijd zo blijven.

 

Jenny
 

Ik mailde af en toe met gaby en lees elke dag haar dagboek. Ik word er emotioneel van om te lezen dat gaby haar einde naderd. Het is natuurlijk niet uit te sluiten met deze nare ziekte dat het einde sneller naderd dan men denkt. Maar gaby is zo een ontzettende warme en lieve vrouw.

 

Peter
 

RUST ZACHT GEWELDIG DAPPER MOOI MENS.

 

Magda
 

Heb erg meegeleefd met Gaby en jullie, 's morgens meteen even lezen hoe het met haar is. Was en ben getroffen door de openheid, haar wilskracht, moed, om het gevecht aan te gaan om deze ziekte te overwinnen, door de liefde naar elkaar toe.

 

Anna
 

Gaby is een voorbeeld voor ontzettend veel mensen, voor mij onder anderen. Ze was in staat te genieten van alle kleine dingen en steeds weer haar 'kunnen' bij te stellen, zonder te verwijten en teklagen. De herinnering aan zo'n grote vrouw gaat nooit verloren!

 

Aty
 

Al kende ik haar niet persoonlijk, ik ben de laatste tijd van haar gaan houden, en ik bewonderde haar om haar moed, kracht en positiviteit. Ze schreef altijd zo eerlijk over haar gevoel.

 

Marjolijn
 

Ik heb haar leren kennen via deze wondere wereld van computer en web-log. Maar dat houdt niet in dat je elkaar daardoor minder kunt steunen. Dat hebben we gelukkig een hele poos mogen doen. Gaby, was een pracht vrouw!!

 

Josee
 

Ontdaan dat het toch allemaal zo vlug is gegaan, maar ook dankbaar dat het, nu het niet meer leefbaar was, klaar is. Tot het laatst toe aan het regelen, prachtig.

Het dagelijkse ochtendritueel met mijn "maatje", even kijken wat Gaby heeft geschreven, ben ik kwijt. Het is goed zo.

 

Sabine
 

Ik lees het dagboek van Gaby al een ganse tijd. Het was een zeer sterke en moedige vrouw waar ik veel bewondering voor heb.

 

Anne
 

Een mailtje om te zeggen dat ik veel aan je denk en het kaarsje voor je blijft branden. Ik hoop dat je log nog lang in de lucht zal blijven, ik heb er veel aan gehad en ik denk wel meer lotgenoten. Je hebt een goede hand van schrijven en hebt me ook vaak aan het denken gezet.

 

Ineke
 

Wij kennen Marielle als een spring in de wind, vrolijke en actieve puber die overal voor in was en altijd haar "mannetje" stond. Wij blijven haar herinneren als een leuke, fijne en goede softbal en handbalster.

 

Marja
 

Ik kwam vandaag bij toeval op het log van Gaby. Ik heb in één adem alles gelezen. Ben haar zeer dankbaar voor de openhartige en, bij tijd en wijle luchtige schrijfstijl.

 

Rijkje
 

Lieve Gaby, ik vond het heel bijzonder dat ik deelgenoot mocht zijn van jou levensverhaal.. Jou dappere moed en kracht bij telkens weer die confrontatie met je ziekzijn, bij al die dingen die je beetje bij beetje telkens weer moest inleveren, heeft me erg geraakt. Rust zacht.

 

Petra
 

Dood is als er niemand meer aan je denkt en iedereen je vergeten is. En, lieve Gaby, dat gebeurt niet bij jou. Zoveel mensen zullen hun leven lang aan je blijven denken. Dus je bent er nog!

 

Michael
 

Als er na deze wereld, nog een wereld, of iets anders is, kom ik je opzoeken om een normaal gewoon praatje te maken. Want ik vind je een kei van een vrouw, om toch nog andere mensen mee te laten leven en delen in een leven, wat eigenlijk persoonlijk en prive is. Ik ben er sterker door geworden, en heb meer vertrouwen ook na de dood omdat jij er zo makkelijk over praatte.

 

Joke
 

Dankjewel dat je met je bijzondere log ook mij deelgenoot maakte van jouw leven. Ik denk veel aan je en stuur je licht en Liefde vanuit mijn hart waar je juist nu zo voelbaar in bent.

 

Nina
 

Je hebt moedig gestreden tot op het allerlaatste en dat heeft me dikwijls erg gepakt. Je bent nu toe aan je welverdiende rust en ik denk dat iedereen dit je nu gunt.

 

Edwin
 

Ook wil ik jullie sterkte wensen en jou, Jan, vertellen dat jouw laatste bijdrage in het dagboek me enorm aangegrepen heeft. Indrukwekkend, hartverscheurend, liefdevol en mooi.Ik ben er ook van overtuigd dat het er hier boven met Wilma en Marielle een stuk gezelliger op geworden moet zijn.

 

Patricia
 

Meteen was ik gegrepen door haar openheid, haar kracht, door haar 'eigenheid'. Wát een mooie vrouw, wat een moedige vrouw en wat een sterke vrouw. De aarde is nu een stuk leger, de hemel een heel stuk mooier met zo'n prachtige ster erbij.

 

Anneke
 

Ik ken je als een vrolijk, slim mens die altijd hartelijk is en waar ik hard mee heb gelachen. Het ga je goed, vaarwel moppie.

 

Bonne en Jose
 

Ik lees je site en we zijn er stil en verslagen van.... Fijn is het om te weten dat je veel lieve mensen om je heen hebt. Ik weet de woorden niet die ik zeggen wil maar lieve dappere Gaby, je hebt het goed gedaan, we bewonderen je. Laat je maar omringen door de liefde om je heen. Ook wij houden van je.

 

Suzanne
 

Bedankt voor je dagboek van de laatste jaren. Je hebt ons, de lezers, een indrukwekkend inzicht gegeven in hetgeen kanker en familie betekent. Naarmate de tijd vorderde kwam ik meer onder de indruk van je doorzettingsvermogen en je gevoel voor humor.