Verhalen over leven
  mijn tuin in de zomer 

Marijke en ik in onze achtertuin

mijn geboorte
mijn geboorte

familie en vriendin
familie en vriendin
mijn lagere schooltijd
mijn lagere schooltijd

mijn middelbare schooltijd
mijn middelbare schooltijd

mijn vriendjes
mijn vriendjes

mijn vrije leventje
mijn vrije leventje

geboorte Amber
geboorte Amber

het leven van Amber en mezelf
het leven van Amber en mezelf

Jan in ons leven
Jan in ons levenIn Haarlem woonden we eerst op de Zaanenlaan. Gelukkig hoefde we niet in te wonen, want zo ging dat vaak wel in die tijd; je had niet zomaar recht op een eigen woning als er woningnood was. Mijn moeder had het druk met 3 kleine kinderen waarvan de oudste nogal een ondernemende ondeugd was.
Als ik 3 jaar ben verhuizen we naar een eigen huis in een straat waar meerdere families met 4, 5 of 6 kinderen woonden.
Al gauw kondigde mijn jongste zusje Simone zich aan. Intussen werd ik ernstig ziek wat later paratyfus bleek te zijn en kwam ik met spoed op een speciale geïsoleerde afdeling van het ziekenhuis terecht. Het bleek namelijk een zeer besmettelijke ziekte te zijn en bovendien mocht mijn moeder in haar hoogzwangere positie al helemaal niet meer bij mij. Ik voelde me eenzaam en verlaten en begreep er op mijn leeftijd niets van. Deze ziekenhuisopname zal later blijken een zeer bepalende rol te hebben gespeeld in mijn ontwikkeling tot wie ik geworden ben.

 

Intussen is Simone, mijn laatste en jongste zus, geboren.
Ondanks dat ik op sterven na dood in het ziekenhuis terecht kwam, ben ik na enige tijd toch weer beter geworden en heb ik nog 2 weken bij mijn Tante gelogeerd om op krachten te komen.
In de Reyer Anslostraat waar ik mijn verdere jeugd bleef wonen, werd Marijke mijn vriendin wat nog vele jaren zo bleef. Hoewel we ook regelmatig bonje hadden, bleven we elkaar onze lagere schooltijd door dik en dun trouw.