Verhalen over leven
  mijn tuin in de zomer 

rechts vooraan zit Gijs tijdens een feestmaaltijd in ons gezin

mijn geboorte
mijn geboorte

familie en vriendin
familie en vriendin

mijn lagere schooltijd
mijn lagere schooltijd

mijn middelbare schooltijd
mijn middelbare schooltijd

mijn vriendjes
mijn vriendjes
mijn vrije leventje
mijn vrije leventje

geboorte Amber
geboorte Amber

het leven van Amber en mezelf
het leven van Amber en mezelf

Jan in ons leven
Jan in ons levenIntussen heb ik na de middelbare school een opleiding voor receptioniste/secretaresse gedaan. In die tijd was het logisch dat ik dit ging doen, want ik was het beste in taal en wist verder zelf toch niet wat ik wilde worden.


Dan verdwijnt vriendje Kees en komt vriendje Hans. Ook hij is een stuk ouder dan ik. Na 2 jaar verdwijnt ook hij uit beeld en komt vriendje Gijs. Door hem ben ik mij bewust geworden van mijn fysieke eigenwaarde. Ik mocht er zijn.
Het lijkt erop dat we willen gaan samenwonen. Hij krijgt een baan in Weesp en daarbij een flat. We gaan het opknappen, kopen spullen en ……. Plots dringt tot me door wat de bedoeling is. Ik ga samenwonen met een man, en is dit eigenlijk wel wat ik wil? Is hij wel de persoon waarmee het klopt? Het is een lieve man, maar oeoeoeoeoeoersaai, wat eigenlijk niet bij mij past. Intussen was ik klaar met school en had ik al de nodige banen gehad. Ik was grotendeels aan het werk voor uitzendburo’s en aan het freewheelen. Leuke banen gehad in de commerciële sector, en toen overgestapt naar banen in de gezondheidszorg. Van een meisje in rokjes werd ik een meid in slobbertruien met een veel vrijere geest. Mede daardoor veranderde de relatie met Gijs enorm, en besloten we het samenwonen af te ketsen. Hij ging naar Weesp en ik kwam op een bovenetage in Santpoort-Zuid te wonen.