Verhalen over leven
  mijn tuin in de zomer mijn geboorte
mijn geboorte

familie en vriendin
familie en vriendin

mijn lagere schooltijd
mijn lagere schooltijd

mijn middelbare schooltijd
mijn middelbare schooltijd

mijn vriendjes
mijn vriendjes

mijn vrije leventje
mijn vrije leventje

geboorte Amber
geboorte Amber

het leven van Amber en mezelf
het leven van Amber en mezelf

Jan in ons leven
Jan in ons levenEind 2003 overlijdt mijn vader op 82 jarige leeftijd. Hij heeft 2 intense ziektebed weken, waarna hij onverwacht maar zachtjes inslaapt. Ik voelde me erg verdrietig want was verknocht aan hem, maar heb er tegelijk vrede mee. Ik ben blij dat 'm verdere aftakeling bespaart blijft.

Sinds een tijdje werk ik bij de Hospice in de terminale zorg en weet ik maar al te goed hoeveel pijn en ellende mensen kunnen meemaken aan het einde van hun leven.

Het is dus goed zo.

 

Dan komt Jan weer in ons leven. Zijn relatie is inmiddels al stuk gelopen. Ik ben geopereerd aan mijn oor en Jan wil graag iets voor me doen. Zo is hij weer wat dagen in mijn leven en komt ons gevoel van liefde weer volledig tot bloei. Omdat ik inmiddels een hoop geleerd heb over mijn eigen zwakke en sterke kanten, wordt het me nu duidelijk wat ik in mijn leven wil t.o.v. relaties.
Ik wil ja zeggen tegen alles wat er is en niet meer weglopen voor de confrontaties. Dit zou ik met Jan willen, simpelweg omdat ik veel van hem hou. Dit deel ik met hem, wat ‘ie eerst niet helemaal snapt.
Hij loopt normalerwijs letterlijk weg zodra het hem teveel wordt, en ik loop geestelijk weg. Ik sluit me dan gewoon af. Dit wil ik niet meer; niet van hem en niet van mezelf. Ik wil een relatie dus helemaal aangaan. Dit of anders niet.


Al snel werd het duidelijk; we hebben ervoor gekozen. Vanaf dit moment is het tussen ons erg goed gegaan. Het is nog altijd een moeilijke relatie omdat we elkaars taal niet echt spreken. Soms komen we samen dan ook behoorlijk in de knoop, maar de liefde is zoals altijd nog erg groot, en we lopen niet meer weg voor onszelf en elkaar. Ik hou gewoon veel van hem en hij van mij.

Amber en Jan kunnen het erg goed vinden met elkaar. Zij spreken elkaars taal wel. Als hij steeds vaker bij mij is, heeft ze het nog wel even moeilijk omdat mijn aandacht niet helemaal voor haar meer is, maar al gauw verdwijnt dit, en vindt ze het niet leuk als hij weer voor een aantal daagjes in Halfweg blijft. Ze mist hem en Jan mist, behalve mij, haar ook. Ze raken aan elkaar verknocht. Voor mij voelt dit heel erg fijn en ik geniet ook vaak van hun gekeuvel.


Inmiddels zijn we nu alweer een aantal jaren veel samen, en doordat ik sinds vorig jaar juni kanker heb gekregen is hij hier erg veel. We delen veel lief en leed en voor Amber is hij haar steun en toeverlaat.